Annosjakelu

Annosjakelu on apteekkimme tarjoama palvelu, jossa toimitamme säännöllisesti käytettävät tabletit ja kapselit pakattuina kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Palvelu on tarkoitettu sekä yksittäisille henkilöille että palvelutaloille.

Annospussissa olevan päivämäärän ja kellonajan avulla on helppoa seurata, onko muistanut ottaa lääkkeet ajallaan. Tämä on hyödyksi erityisesti, jos lääkitys sisältää erikoisannostelua (esim. tabletti joka toinen aamu tai vain kerran viikossa). Annosjakelupussit on myös helppo ottaa mukaan esimerkiksi matkalle tai käsilaukkuun.

Palveluun sisältyy kokonaislääkityksen tarkistus jossa selvitetään, onko asiakkaalla mahdollisesti tarpeettomia tai päällekkäisiä lääkkeitä. Samalla varmistetaan, että käytössä olevat lääkkeet sopivat samanaikaisesti käytettäviksi.

Annosjakelussa maksat jakelupalkkion lisäksi vain toimitetuista lääkkeistä – ei kokonaisista lääkepakkauksista, kuten tavallisesti. Palvelun ansiosta kotiin ei kerry turhia, käytöstä poistuneita lääkkeitä. Jaellut lääkkeet ovat normaalilla tavalla Kela-korvattavia.

Annosjakelupalkkio tuli osittain Kela-korvauksen piiriin 1.1.2009. Korvaus koskee 75 vuotta täyttäneitä, mikäli lääkäri arvioi heille olevan hyötyä annosjakelusta. Korvauksen edellytyksenä on, että asiakas käyttää vähintään kuutta korvattavaa, annosjakeluun soveltuvaa lääkettä palvelun käynnistymisvaiheessa ja palveluun kuuluu kokonaislääkityksen tarkistus.