Lääke

SIBICORT emulsiovoide 10/10 mg/g 100 g

Sibicort-emulsiovoidetta käytetään allrrgisten ihottumien hoitoon ja muihin ihon ärsytysoireisiin etenkin silloin, kun niihin liittyy tulehdusta ja/tai hiivatulehdusta.
Vaikuttava aine:
hydrokortisoni,
klooriheksidiinidiglukonaatti,
Pakkauskoko:
100 g
Markkinoija:
Orion Oyj
Saatavilla apteekista
14,04 €
140,40 € / 0.1000
Sibicort-emulsiovoidetta käytetään allergisten ihottumien hoitoon ja muihin ihon ärsytysoireisiin etenkin silloin, kun niihin liittyy tulehdusta ja/tai hiivatulehdusta. Mm. pesuaineihottumat, hyönteisten puremat sekä vaippa- ja taiveihottumat lievittyvät Sibicortilla. Valmisteessa on kaksi vaikuttavaa ainetta: hydrokortisoni vähentää kutinaa, punoitusta sekä turvotusta ja antimikrobinen klooriheksidiiniglukonaatti tehoaa gram-positiivisiin bakteereihin ja myöskin Candida albicans- hiivasieniin.
Voidetta levitetään hoidettavalle ihoalueelle ohuelti 1-3 kertaa päivässä. Oireiden lievittyessä riittää tavallisesti voitelu kerran päivässä.
10mg/g hydrokortisoni
10mg/g klooriheksidiinidiglukonaatti
Ei tule käyttää virusten aiheuttamien ihoinfektioiden hoitoon
Ei tule käyttää ihohaavaumissa, kuten sääri- ja makuuhaavat
Herkkiä ihoalueita (esim. genitaalialueet, silmänympärykset) hoidettaessa tulee noudattaa varovaisuutta
Valmisteen joutumista silmiin on varottava
Sibicort kuuluu mietoihin kortikosteroidivalmisteisiin, joilla haittavaikutukset erittäin harvinaisia. Hoidettaessa laajoja alueita pitkään, etenkin peitesidosta käyttäen, hydrokoertisonin imeytyminen saattaa lisääntyä niin, että ilmenee systeemisiä haittavaikutuksia.
Raskauden ja imetyksen aikana Sibicort-voidetta ei pidä käyttää laajoilla ihoalueilla, suuria määriä eikä pitkiä aikoja.
Jääkaappi (+2C - +8C)